ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:
- 3/4 φλ. σπορέλαιο
- 2 φλ. ζάχαρη
- 3 1/2 φλ. αλεύρι
- 2 φλ. νερό
- 3 κ.σ. ξύδι
- 6 κ.σ. κακάο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 βανίλιες
- 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
Για το γλάσο:
- 1 φλ. άχνη
- 3 κ.σ. κακάο
- 1 κ.γ. σπορέλαιο
- 3 κ.σ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα υλικά του κέικ και ανακατεύουμε ώσπου να δημιουργηθεί ομοιόμορφο μίγμα.
- Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε φόρμα που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει και έπειτα το ψήνουμε (σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς) φούρνο για περίπου 40′. (Ένας πρακτικός τρόπος για να διαπιστώσουμε αν έχει ψηθεί το κέικ μας, είναι να το τρυπήσουμε με κάποιο πιρούνι ή μαχαίρι και να δούμε αν κολλήσει επάνω του ζυμάρι. Σε αυτήν την περίπτωση, το αφήνουμε να ψηθεί περισσότερο.)
- Αφού ψηθεί το κέικ μπορούμε να φτιάξουμε το γλάσο μας. Ρίχνουμε και πάλι τα υλικά μας σε σένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να είναι επαρκώς αραιωμένο, ούτε πολύ αραιό ούτε πολύ πηχτό. Σε περίπτωση που είναι πηχτό αραιώνουμε με επιπλέον νερό.
Κόλπο! Αφού διαλύσουμε τη μαγειρική σόδα στο ξύδι σ’ ένα ποτήρι ή μικρό μπολ, στη συνέχεια το ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με το υπόλοιπο μίγμα κι έτσι το κέικ βγαίνει πιο αφράτο!
Η συνταγή βασίζεται εδώ: http://www.sintagespareas.gr/sintages/nistisimo-keik-sokolatas.html