Γιατί λέμε όχι σε φτερά και πούπουλα

Family of geese

Αναρωτηθήκαμε ποτέ πόση βαναυσότητα κρύβεται πίσω από προϊόντα με πούπουλα και φτερά; Κάθε φορά που αγοράζουμε τέτοια προϊόντα επικροτούμε την εκτροφή ζώων όπως οι χήνες, οι πάπιες και οι στρουθοκάμηλοι, που βασανίζονται και δολοφονούνται για τα πούπουλα, τα φτερά, αλλά και τα αυγά και το κρέας τους. Τα ζώα αυτά αν είναι…”τυχερά”, δολοφονούνται άμεσα και στη συνέχεια ρίχνονται για λίγα λεπτά σε καυτό νερό ώστε να γίνει πιο εύκολα το ξεπουπούλιασμά τους.

Σε πολλές περιπτώσεις όμως, ξεπουπουλιάζονται ζωντανά και με πλήρεις τις αισθήσεις τους ξανά και ξανά, κάθε φορά που τα πούπουλά ή τα φτερά τους ξαναβγαίνουν. Μία χήνα που παράγει αυγά, κατά τη διάρκεια της μίζερης ζωής της θα υποστεί αυτή την επίπονη διαδικασία από 5 έως 15 φορές! Συχνά, στην προσπάθειά της να απελευθερωθεί από τον άνθρωπο που την ξεπουπουλιάζει, ξυλοκοπείται βάναυσα, ακόμη και πεθαίνει από ασφυξία λόγω πίεσης στον ευαίσθητο λαιμό της.

Τα πουλιά ΔΕΝ είναι μηχανές παραγωγής πούπουλων και φτερών. Δεν φτιάχτηκαν για να εξυπηρετούν τις δικές μας ανάγκες. Υπάρχουν πάρα πολλές εναλλακτικές λύσεις με τις ίδιες ή και καλύτερες θερμαντικές και μονωτικές ιδιότητες σε σχέση με τα πούπουλα και χωρίς να περιέχουν βία στα ζώα. Είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να ευθυγραμμίσουμε τις πράξεις μας με τις αξίες μας και να υιοθετήσουμε τον vegan τρόπο ζωής!