Ντοκιμαντέρ – Ομιλίες

  • Με ελληνικούς υπότιτλους

Dominion

Στο Dominion βλέπουμε τις συνθήκες οι οποίες επικρατούν στις βιομηχανίες που χρησιμοποιούν τα ζώα για την παραγωγή φαγητού και ένδυσης, για πειράματα και για ψυχαγωγία, αμφισβητώντας την ηθική και την εγκυρότητα της κυριαρχίας των ανθρώπων πάνω στα υπόλοιπα είδη.

Παρακολουθήστε το δωρεάν στο Youtube

Κάνοντας τη σύνδεση

Ντοκιμαντέρ της Vegan Society που εξηγεί γιατί το να γίνεις vegan είναι ευεργετικό για την υγεία, ωφελεί τα ζώα και το περιβάλλον και πως μπορεί να συμβάλλει σε ένα βιώσιμο πλανήτη για τις επόμενες γενιές.

Πίσω από τη μάσκα: Η ιστορία των ανθρώπων που ρισκάρουν τα πάντα για να σώσουν ζώα
Ντοκιμαντέρ του 2006 σχετικα με το Animal Liberation Front (ALF).

Παρακολουθήστε το δωρεάν στο Youtube

Speciesism: The Movie

Αφού παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ  Speciesism: The Movie, δεν θα μπορέσετε να δείτε τα ζώα με τον ίδιο τρόπο ξανά. Ειδικά τους ανθρώπους.

101 λόγοι για να γίνετε vegan
Μια παρουσίαση της Ένωσης Δικαιώματων των Ζώων της Florida (ARFF) που αναλύει σφαιρικά τις ηθικές, ιατρικές και οικολογικές επεκτάσεις της εκμετάλλευσης των μη ανθρώπινων ζώων.

https://youtu.be/kEkWMG8r9tQ

Απομυθοποιώντας τους μύθους για την διατροφή
Μια παρουσίαση της Colleen Patrick-Goudreau, vegan συγγραφέως και ομιλήτριας, που καταρρίπτει μύθους και προκαταλήψεις σχετικά με τον vegan τρόπο ζωής.

https://youtu.be/gdxB3Kwp5HY

Η πιο συγκλονιστική ομιλία που θα ακούσετε ποτέ
Μια εξαιρετική ομιλία του Gary Yourofsky που καταρρίπτει τους μύθους γύρω από τον vegan τρόπο ζωής και προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για τη μετάβαση σε αυτόν.

Γιατί τα ζώα πρέπει να βγουν από το μενού
Γιατί άραγε τα ζώα δεν πρέπει να μπαίνουν στο πιάτο μας; Ποιο έγκλημα γίνεται εις βάρος του πλανήτη, των ζώων και του ανθρώπου; Δείτε την εξαιρετική ομιλία του βραβευμένου Αυστραλού φιλάνθρωπου Philip Wollen.

  • Χωρίς ελληνικούς υπότιτλους

Earthlings (Γήινοι)
Ένα ντοκιμαντέρ σημείο αναφοράς που παρουσιάζει τις συνθήκες ζωής των μη ανθρώπινων ζώων και ξεσκεπάζει τις βιομηχανίες εκμετάλλευσής τους.

Παρακολουθήστε το δωρεάν στο Youtube

From farm to fridge
Ένα ταξίδι στις κρυμμένες συνθήκες διαβίωσης και θανάτου των ζώων από τις φάρμες μέχρι το πιάτο μας.

Παρακολουθήστε το δωρεάν στο Youtube

Land of Hope and Glory

Τι κρύβεται μέσα στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις της Αγγλίας; Ντοκιμαντέρ του Earthling Ed με υλικό από περίπου εκατό εγκαταστάσεις από πολλά μέρη της Αγγλίας.

Παρακολουθήστε το δωρεάν στο Youtube

Live and let live

Το Live and Let Live εξετάζει τη σχέση μας με τα υπόλοιπα ζώα, την ιστορία του vegan κινήματος και τους ηθικούς, περιβαλλοντικούς και λόγους υγείας που οδηγούν τους ανθρώπους στο να γίνουν vegan.

More than honey

Στο ντοκιμαντέρ αυτό βλέπουμε πως παράγουν οι μέλισσες το μέλι, τον κίνδυνο εξαφάνισης τους και συνειδητοποιούμε γιατί δεν πρέπει να το καταναλώνουμε.

The Cove

Ντοκιμαντέρ του 2009 που έκανε γνωστές στο ευρύ κοινό τις συνθήκες θανάτωσης των δελφινιών στην Ιαπωνία.

Παρακολουθήστε το δωρεάν στο Youtube

Vegucated

Στο Vegucated παρακολουθούμε τη ζωή τριών ανθρώπων που υιοθετούν vegan διατροφή για 6 εβδομάδες και σταδιακά ανακαλύπτουν τους ηθικούς, περιβαλλοντικούς και λόγους υγείας για να τη συνεχίσουν.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΕ ΖΩΑ

  • Χωρίς ελληνικούς υπότιτλους

Maximum Tolerated Dose

Η φρίκη των πειραμάτων σε ζώα μέσα από τις ιστορίες και εμπειρίες ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων που τα έχουν βιώσει είτε ως πειραματιστές είτε ως πειραματόζωα.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  • Με ελληνικούς υπότιτλους

Cowspiracy
Ντοκιμαντέρ που καταρρίπτει τους μύθους γύρω από την βιωσιμότητα της κτηνοτροφίας και εξηγεί την αληθινή επίδραση της παραγωγής ζωικών προϊόντων στο περιβάλλον.

ΥΓΕΙΑ

  • Χωρίς ελληνικούς υπότιτλους

Forks over knives

Στο Forks Over Knives εξετάζεται ο ισχυρισμός ότι οι περισσότερες, αν όχι όλες, χρόνιες ασθένειες μπορούν να ελεγχθούν ή και να θεραπευτούν σταματώντας την κατανάλωση ζωικών και επεξεργασμένων τροφίμων.

Uprooting the leading causes of disease
Ο Dr Michael Greger εξηγεί πως μια φυτοφαγική διατροφή μπορεί να προλάβει και να θεραπεύσει τις κύριες αιτίες θανάτου στον δυτικό κόσμο.

What the health

O  Kip Andersen παίρνει συνεντεύξεις από ιατρούς και άλλα άτομα σχετικά με την υγεία και τη διατροφή, ενώ εξετάζει τη σύνδεση μεταξύ των ζωικών τροφίμων, της φαρμακοβιομηχανίας και των οργανισμών υγείας.

What The Health – Documentary – 2017 – YouTube

Whole Foods Plant Based Diet
Μια σύνοψη για τα οφέλη της διατροφής με φυτικές, ανεπεξέργαστες τροφές.