Δέρμα και η βιομηχανία του θανάτου

Cow resting

Ενώ ο περισσότερος κόσμος λανθασμένα θεωρεί το δέρμα ως παραπροϊόν της βιομηχανίας κρέατος, στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του προέρχεται από ζώα που θανατώνονται γι’ αυτόν τον σκοπό.

Τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της βιομηχανίας είναι οι αγελάδες, και ακολουθούν σε μικρότερους αριθμούς άλλα ζώα όπως γουρούνια, κατσίκες, πρόβατα, σκύλοι, γάτες, ελάφια, καγκουρό, φίδια, αλιγάτορες και ελέφαντες για τα οποία η επιθυμία μας να ντύσουμε τα πόδια, το σώμα, τα έπιπλα και τα καθίσματά μας με το ίδιο τους το περίβλημα γίνεται η αιτία να στερηθούν την ελευθερία και τη ζωή.

Τα κολαστήρια της παραγωγής δέρματος έχουν ίδιες ή και πολλές φορές χειρότερες συνθήκες από αυτά της παραγωγής κρέατος: κόψιμο των κεράτων, της ουράς, ευνουχισμός χωρίς αναισθησία, συνθήκες συνωστισμού και γδάρσιμο των ζώων ενώ είναι ακόμα ζωντανά.

Η βιομηχανία υφασμάτων έχει φτάσει σε επίπεδο να παράγει υφάσματα εξίσου ανθεκτικά με το δέρμα, από φυσικά και συνθετικά υλικά, οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία να υποφέρουν αισθανόμενα πλάσματα με αυτόν τον τρόπο. Επιλέξτε τον δρόμο του σεβασμού και της συμπόνιας στα ζώα: ντυθείτε και περπατήστε χωρίς να κουβαλάτε τον θάνατο και τη βία πάνω σας.