Cupcakes λεμόνι

lemon cupcakes

ΥΛΙΚΑ

Για τα cupcakes:

  • 1 1/4 της κούπας ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει (ή κανονικό αλεύρι και 3 κ.γ. baking powder + 1 κ.γ. αλάτι ανά 250 γρ. άλευρου)
  • 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 2/3 της κούπας ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο)
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κούπα σόδα ανθρακούχα (αναψυκτικό)

Για το γλάσο:

  • 1 κούπα φυτική μαργαρίνη (π.χ. σόγιας)
  • 750 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1/2 κούπα γάλα καρύδας
  • 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τον χυμό λεμονιού, τη σόδα, το λάδι και το κονιάκ.
  2. Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το ξύσμα.
  3. Ανακατεύουμε τα υλικά και στα 2 μπωλ ξεχωριστά και στη συνέχεια τα ενώνουμε στο ίδιο μίγμα και συνεχίζουμε να τα ανακατεύουμε ώσπου να γίνει λείο και πηχτό.
  4. Χωρίζουμε το μίγμα σε μικρά φορμάκια και τα τοποθετούμε στον φούρνο για περίπου 70′ στους 160 βαθμούς.
  5. Αφού ψηθούν τα cupcakes, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελάχιστα.
  6. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα υλικά του γλάσου μέχρι να γίνει πηχτό.
  7. Αλείφουμε τα cupcakes με το γλάσο πριν κρυώσουν αρκετά.
Κόλπο! Αναλόγως με την προτίμησή μας η ζάχαρη για το γλάσο μπορεί να είναι λιγότερη ή περισσότερη από την προτεινόμενη ποσότητα, αρκεί να προσέξουμε ώστε το γλάσο να μπορεί να σταθεί (δηλαδή να μην είναι πολύ λίγη).

Η συνταγή βασίζεται εδώ για τα cupcakes: https://www.sintagespareas.gr/sintages/keik-lemoniou-2.html

Η συνταγή βασίζεται εδώ για το γλάσο: http://dairyfreecooking.about.com/od/sweetsaucesfrostings/r/Vegan-Buttercream-Frosting.htm