Η κρυμμένη βαναυσότητα στα αυγά

Εισαγωγή

Οι κότες, αυτά τα γλυκύτατα πλάσματα που όλοι μας σχεδόν έχουμε γνωρίσει στις αυλές των παππούδων και γιαγιάδων μας, αποτελούν δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό ζώων που εκτρέφονται παγκοσμίως, για το κρέας και τα αυγά τους.

Από το πιο μικρό “οικογενειακό” κοτέτσι ως τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής, είτε φυλακισμένες σε μικρά κλουβάκια χωρίς τη δυνατότητα να πατήσουν στο χώμα ή να αντικρίσουν το φως του ήλιου είτε «ελευθέρας βοσκής» όλες οι κότες έχουν την ίδια μοίρα. Χρησιμοποιούνται ως αντικείμενα, ως μηχανές παραγωγής αυγών, ενώ παράλληλα τα αρσενικά κοτοπουλάκια πολτοποιούνται ζωντανά και γίνονται τροφή για τα θηλυκά. Όταν πια γίνουν ασύμφορες ή ακόμα και νωρίτερα, σφαγιάζονται και γίνονται η επόμενη «κοτομπουκιά», το επόμενο «σουβλάκι light» κοκ.

Αξίζει άραγε για μια οποιαδήποτε απόλαυση της στιγμής να κρατάμε φυλακισμένα και βασανισμένα δισεκατομμύρια κοτόπουλα; Κοτόπουλα που τους κόβουμε τα ράμφη ώστε να μην πληγώνουν το ένα το άλλο από την τρέλα που τα κυριεύει λόγω του συνεχόμενου μακροχρόνιου εγκλεισμού τους; Έχουμε ως άνθρωποι κάποιο αυτονόητο δικαίωμα να συμπεριφερόμαστε ως ο αφέντης των πάντων σε αυτόν τον πλανήτη; Σαφώς και όχι!

Ο vegan τρόπος ζωής είναι ο σεβασμός και η αγάπη προς όλα τα πλάσματα όλων των ειδών ακριβώς όπως απαιτούμε το ίδιο και για τον εαυτό μας!

Δείτε ακόμα

Γιατί λέμε όχι στα αυγά της πίσω αυλής