Πιστοποιήσεις

Leaping bunny

Leaping bunny logo

Η πιστοποίηση Leaping Bunny είναι αξιόπιστη πιστοποίηση σε ό,τι αφορά στα πειράματα σε ζώα αλλά ΔΕΝ ασχολείται με τα συστατικά που έχουν τα προϊόντα μίας εταιρείας. Αν αγοράζουμε προϊόντα από εταιρείες που είναι πιστοποιημένες με Leaping Bunny αγοράζουμε προϊόντα που δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα αλλά αν θέλουμε τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην έχουν ζωικά συστατικά θα πρέπει να κοιτάμε τα συστατικά που αναγράφονται στις ετικέτες ή αν έχουν και άλλη πιστοποίηση από κάποιον άλλο οργανισμό όπως Vegan.org, Vegan Society κ.α. Η πιστοποίηση Leaping Bunny αφορά το σύνολο της εταιρείας.

Μπορείτε να επιλέξετε είτε τις εταιρείες που προσφέρουν καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας είτε τις εταιρείες που προσφέρουν απορρυπαντικά. Επιπλέον μπορείτε να επιλέξετε χώρα, αν μπορείτε να τα παραγγείλετε online, αν η εταιρεία προσφέρει vegan προϊόντα. Επίσης αν θέλετε να δείτε αν μία εταιρεία έχει πιστοποιηθεί με Leaping Bunny μπορείτε να πληκτρολογήσετε κατευθείαν την εταιρεία και αναλόγως θα σας βγάλει αν είναι ή όχι στη λίστα.

http://www.gocrueltyfree.org/search/?product-type=cosmetics&country=144

http://www.gocrueltyfree.org/search?product-type=household&country=144

http://www.leapingbunny.org/guide/brands

 

 Vegan Society
Vegan society logo

Η πιστοποίηση της Vegan Society πιστοποιεί ότι το προϊόν δεν περιέχει ΤΙΠΟΤΑ το ζωικό και ότι δεν έχουν γίνει πειράματα σε ζώα. Αποδίδεται ξεχωριστά σε κάθε ένα προϊόν μιας εταιρείας που σημαίνει ότι δεν καλύπτει το σύνολο των προϊόντων της εταιρείας.
Δηλαδή αν μία εταιρεία προσφέρει προϊόν που περιέχει ζωικά συστατικά όπως γάλα, μέλι, πρόπολη κτλ δεν θα έχει τη πιστοποίηση αλλά ΜΟΝΟ όσα προϊόντα της εταιρείας έχουν 100% φυτικά συστατικά θα έχουν το logo του οργανισμού Vegan Society.Στο παρακάτω link μπορείτε να πληκτρολογήσετε την εταιρεία που σας ενδιαφέρει και να δείτε αν τα προϊόντα της είναι πιστοποιημένα από τη Vegan Society: http://www.vegansociety.com/search/products

 

People for The Ethical treatment of Animals (PETA)
PETA logo cruelty free and vegan logoPETA cruelty free logo

Η PETA έχει 2 λογότυπα πιστοποίησης: Το ένα αφορά μόνο το σκέλος των πειραμάτων και το δεύτερο αφορά τόσο τα πειράματα όσο και τα συστατικά των προϊόντων.
Η PETA διαθέτει ένα PDF με όλες τις εταιρείες που βρίσκονται στη λίστα της: εδώ (ή εναλλακτικά μέσω της χρήσης της αναζήτησης με βάση το όνομα της εταιρείας).

Επίσης, διαθέτει ένα αρχείο PDF με εταιρείες που βρίσκονται στη λίστα της και δεν κάνουν πειράματα σε ζώα για ζωοτροφές εδώ.

Κάθε χρόνο οι λίστες ανανεώνονται και είναι διαθέσιμες εδώ.

 

The Vegan Awareness Foundation
Vegan awarenedss foundation logo

Η πιστοποίηση από το The Vegan Awareness Foundation (Vegan.org) πιστοποιεί ότι το προϊόν δεν περιέχει κανένα ζωικό συστατικό και ότι δεν έχουν γίνει πειράματα σε ζώα. Αποδίδεται ξεχωριστά σε κάθε προϊόν, που σημαίνει ότι δεν καλύπτει το σύνολο των προϊόντων της εταιρείας.
Δηλαδή αν μία εταιρεία παρασκευάζει 2 προϊόντα εκ των οποίων το ένα περιέχει ζωικά συστατικά όπως γάλα, μέλι, πρόπολη κτλ και το δεύτερο 100% φυτικά συστατικά, τότε μόνο το δεύτερο θα φέρει το λογότυπο της πιστοποίησης του (The Vegan Awareness Foundation). Εδώ θα βρείτε τις εταιρείες που βρίσκονται στις λίστες του οργανισμού και τις αντίστοιχες ιστοσελίδες τους:
http://vegan.org/vegan-certifications/list-of-companies-using-that-are-using-the-logo/