Ποιοι είμαστε

Η ομάδα Vegan Thessaloniki απευθύνεται σε όσους έχουν επιλέξει τον vegan τρόπο ζωής, σε όσους επιθυμούν να κάνουν την μετάβαση σε αυτόν ή απλά να ενημερωθούν. Προωθεί τη συμπόνια, τον σεβασμό, τη δικαιοσύνη και την ελευθερία όλων των ζώων, ανθρώπινων και μη, χωρίς διακρίσεις.

Η διαδικτυακή παρουσία της ξεκίνησε αρχές του 2011 και οργανώθηκε αργότερα ως συλλογικότητα με τη συμμετοχή ατόμων από διάφορες άλλες συλλογικότητες της πόλης. Από τότε έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκδηλώσεις και δράσεις όπως διαμαρτυρίες, πορείες, προβολές, ομιλίες, εκδηλώσεις με vegan κουζίνα, φεστιβάλ, συναντήσεις για περιήγηση στα vegan-friendly μαγαζιά και εστιατόρια της πόλης.

Οι βασικοί στόχοι της ομάδας μας είναι οι εξής:

  • Να πληροφορήσουμε για την πραγματικότητα των συνθηκών της μεταχείρισης των μη ανθρώπινων ζώων, βοηθώντας τους ανθρώπους να κάνουν τη σύνδεση μεταξύ των επιλογών τους και των επιπτώσεων που έχουν αυτές στα ζώα.
  • Να διεκδικήσουμε την ισότητα και ελευθερία για όλα τα ζώα, ανθρώπινα και μη, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση μας με την οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης, κακοποίησης, περιορισμού και θανάτωσής τους.
  • Να ενδυναμώσουμε τα άτομα που θέλουν να υιοθετήσουν τον vegan τρόπο ζωής με τις κατάλληλες γνώσεις ώστε να μπορούν να κάνουν τη μετάβαση τους εύκολα και απλά. Βρισκόμαστε πάντα στη διάθεση σας απαντώντας σε ερωτήσεις και ενστάσεις σας που αφορούν την ηθική, τα προϊόντα, τη διατροφή, την υγεία και ό,τι άλλο σχετίζεται με τον vegan τρόπο ζωής.

Θα μας βρείτε και μέσω της Facebook σελίδας και ομάδας όπου έχουμε καθημερινή επικοινωνία με ενεργούς πολίτες οι οποίοι πιστεύουν ότι τα μη ανθρώπινα ζώα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα που αναγνωρίζουμε στους ανθρώπους.