Η εκδήλωση της Vegan Thessaloniki στο GreenWave Festival 2015

Καταρρίπτοντας τους μύθους για τον vegan τρόπο ζωής

Περιλαμβάνει προβολή της ομιλίας του James Wildman «101 λόγοι για να γίνετε vegan» και ακολουθεί ομιλία – συζήτηση με τον Κωνσταντίνο Κούτσικα, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, M.Sc. και με τα μέλη της συλλογικότητας Vegan Thessaloniki.
Τη συζήτηση συντονίζει ο Ανδρέας Παπαζαχαρίου, μέλος της συλλογικότητας και φοιτητής Ιατρικής.

Σας περιμένουμε να συζητήσουμε και να μάθουμε πως ένας τρόπος ζωής χωρίς βία στα ζώα μπορεί να γίνει εύκολος και εφικτός για όλους μας.

Καταρρίπτονας τους μύθους για τον vegan τρόπο ζωής

 

Τι είναι το GreenWave Festival

Είναι μια εναλλακτική «πράσινη» γιορτή. Διοργανώνεται, τα τελευταία χρόνια, από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με οργανώσεις, δίκτυα, άτυπες ομάδες της πόλης. Υλοποιείται χάρη στην εθελοντική προσφορά πλήθους ανθρώπων που προσφέρουν τον χρόνο και την ενέργεια τους τόσο σε θέματα οργάνωσης και σχεδιασμού, όσο και σε πρακτικότερα ζητήματα καθ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ.
Από το 2011 που ξεκίνησε, συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους κάθε Σεπτέμβριο, που ελεύθερα και αυτόνομα συνεταιρίζονται, συνδιαλέγονται, επικοινωνούν, δρουν και λύνουν τοπικά προβλήματα επιβίωσης, περιβάλλοντος, αλληλεγγύης κλπ.

 

Η καινοτομία του GreenWave Festival 2015 με 100% χορτοφαγική κουζίνα

Πρωτοπόρο στον τομέα του, το μεγαλύτερο φεστιβάλ οικολογίας της Θεσσαλονίκης, αποφάσισε κατά την 5η παρουσία του να προσφέρει στους επισκέπτες του πεντανόστιμα χορτοφαγικά φαγητά, σαλάτες, σνακς και γλυκά. Η ποικιλία είναι τεράστια και περιλαμβάνει ρεβυθοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, πατατοκεφτέδες, κροκέτες, πατάτες chips, φιλέτο σόγιας, χορτοφαγικό γύρο, τορτίγια φακής, ντολμάδες, ποικιλία σαλατών με λαχανικά και όσπρια ή ζυμαρικά, πίτες γλυκιές και αλμυρές, και πολλές ακόμα εκπλήξεις!